8 oktober 2023
16:00

Lerums BK

Referat: Göteborgs IK - Lerums BK

Tredje matchen för säsongen, två obesegrade lag skulle göra upp i den nybyggda Kvibergs Arena!
Vi kom till Kviberg med full trupp, inga skador eller bortfall, dessutom med en debutant i truppen #25 Gustav Svantesson som gjorde seniordebut, och som han gjorde det...

Första period inleds i hög fart, vi har några riktigt bra två mot ettor där vi testar GIK:s målvakt utan att få in pucken.
Efter 4 minuter kommer första utvisningen för vår del som tyvärr inte blev den sista.. vi får tre utvisningar i tät följd men istället för att GIK gör mål utnyttjar #25 "Svante" en två etta där han blir snyggt framspelad av snabbskrinnande #16 Andreas Janum, pang sa det så stod det 0-1 istället. Kanske inte helt logiskt men ack så välkommet. Efter 15:26 lyckas domaren hitta två separata Lerums utvisningar i samma sekvens vilket gjorde att GIK fick spela 5 mot 3 i fulla två minuter. Vi lyckas dock heroiskt döda denna utvisning, inte minst med hjälp av Kjellbin mellan stolparna. Innan perioden är slut hi ner vi få ett boxplay till.

Perioden slutar 0-1 och skotten blev 19-10 till GIK

Vi pratar i pausen om vikten att hålla oss på banan och spela 5 mot 5, vi vet att killarna var laddade till tusen och kanske lite övertända men nu var första perioden avklarad och vi kan andas och spela!

Andra perioden är bättre i det avseendet, en utvisning för oss och en för GIK, återigen lyckas vi göra mål i boxplay, denna gången är det #22 Lukas Holmqvist som gör målet och slår in sin egen retur då vi lyckats valla pucken fint förbi GIK backen vilket gav oss en två etta. Assist från #29 Liljevald och #11 Wohnerhow. Vi får även straff senare i perioden som vi inte lyckas förvalta. Spelet 5 mot 5 är vi bra med, precis lika duktiga som GIK, vi åker mycket skridskor och gör det jobbigt för GIK:s backar.

Perioden slutar 0-1 och skotten blir 16-11

Vi pratar en hel del i pausen om att spela klokt, ta smarta beslut och inte chansa i sista perioden. Det är trots allt GIK som behöver kliva framåt. Efter ca 3 minuter hamnar vi återigen i boxplay och till slut måste Gustav kapitulera, GIK får in sin reducering. Vi känner ändå ingen större oro, vi har tilltro till vårt spel och tror på det vi gör. Det är vid några tillfälle. Vi bli lite stressade och tar några dåliga beslut men i övrigt tycker jag vi stänger ner mittzon på ett bra sätt. Återigen kanske tredje perioden är vår bästa period i matchen. Med 5 minuter kvar hamnar vi i boxplay igen, minuten senare tar GIK time out och tar ut sin målvakt. Istället för att GIK kvitterar så gör #20 Benjamin Perhonen 1-3 i tom bur utan assist, någon minut senare gör vi även 1-4 i tom bur genom #10 Daniel Witermark på assist från #32 Anton Lundgren och #16 Janum.

Sista perioden slutar 1-2 och skotten blir 12-12.
Totalt 1-4 och skotten 47-33.

En bra match från vår sida, GIK får såklart mycket puck och tryck pålles då vi spelar 14 minuter totalt i boxplay. Där finns förbättringspotential, i spelet 5 mot 5 tycker jag vi är minst lika bra som GIK, stundtals bättre. Vi krigar på fantastiskt bra i 60 minuter igen vilket gör att vi kan vända hem med 3 poäng.
Killarnas egna pris gick denna eftermiddag till Gustaf Kjellbin som gjorde en heroisk insats mellan stolparna. Värt att nämna är också Gustav Svantesson som gjorde A-lags debut och dessutom gjorde mål. Gustav kommer bidra enormt mycket i vinter med sin skridskoåkning och attityd!

Nu har vi matchledigt till nästa söndag vilket jag tror är bra för oss!
Nästa söndag möter vi Falkenberg hemma i vättlehallen 17:30, hoppas ni kommer ner och stöttar oss då!